ВІДОМОСТІ ПРО АВТОРІВ

Біловус Леся Іванівна — кандидат філологічних наук, доцент кафедри документознавства, інформаційної діяльності та українознавства Тернопільського національного економічного університету.

Дацків Ігор Богданович — доктор історичних наук, професор, професор кафедри міжнародних економічних відносин і міжнародної інформації Тернопільського національного економічного університету.

Держалюк Микола Степанович — доктор історичних наук, провідний науковий співробітник відділу історії нових незалежних держав Державної установи «Інститут всесвітньої історії НАН України».

Томаш Камузелла – доктор політичних наук, професор Університету Сент-Андрюс (Шотландія).

Корольов Геннадій Олександрович — кандидат історичних наук, старший науковий співробітник, старший науковий співробітник відділу історії Української революції (1917-1921 рр.) Інституту історії України НАН України.

Кряжев Павло Володимирович – кандидат педагогічних наук.

Мартинов Андрій Юрійович — доктор історичних наук, професор, провідний науковий співробітник відділу історії міжнародних відносин і зовнішньої політики України Інституту історії України НАН України.

Михальченко Микола Іванович – доктор філософських наук, професор, членкореспондент НАН України, Заслужений діяч науки і техніки України, завідувач відділу теорії та історії політичної науки Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України.

Павлюченко Олег Васильович — доктор історичних наук, старший науковий співробітник. Радник Посольства України в Союзній Республіці Югославія, Тимчасовий Повірений у справах України в СРЮ (1997-2001 рр.).

Рудяков Павло Миколайович — доктор філологічних наук, професор, провідний науковий співробітник відділу історії нових незалежних держав Державної установи «Інститут всесвітньої історії НАН України».

Сацький Павло Вікторович — кандидат історичних наук, доцент, доцент кафедри політичної історії ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана».

Солдатенко Валерій Федорович — доктор історичних наук, професор, членкореспондент НАН України, Заслужений діяч науки і техніки України, головний науковий співробітник відділу соціально-політичної історії Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України.

Срібняк Ігор Володимирович — доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри всесвітньої історії Київського університету імені Бориса Грінченка.

Ціватий Вячеслав Григорович — кандидат історичних наук, доцент, Заслужений працівник освіти України, ректор Дипломатичної академії України при Міністерстві закордонних справ України.

Черкасов Станіслав Сергійович — кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Запорізького національного університету.

Чжен Віра Абрамівна — завідувач кафедри східних мов Київської гімназії східних мов № 1.

CONTRIBUTORS

Bilovus Lesia – Ph.D. in Philological Sciences, Associate Professor, Ternopil National Economic University.

Datskiv Igor – Doctor of Historical Sciences, Professor, Ternopil National Economic University.

Derzhaliuk Mykola – Doctor of Historical Sciences, Leading Research Fellow of the State Institution "Institute of World History of the National Academy of Sciences of Ukraine".

Tomasz Kamusella – Ph.D. in Political Sciences, Professor of University of St. Andrews (Scotland, UK).

Korolyov Gennadiy – Ph.D. in History, Senior Research Fellow of Institute of History of Ukraine of the National Academy of Sciences of Ukraine.

Kriazhev Pavlo - Ph.D. in Pedagogical Sciences.

Martynov Andriy – Doctor of Historical Sciences, Professor, Leading Research Fellow of Institute of History of Ukraine of the National Academy of Sciences of Ukraine.

Mykhalchenko Mykola – Doctor of Philosophical Sciences, Professor, Corresponding Member of the National Academy of Sciences of Ukraine, Honored Worker of Science and Technology of Ukraine, Head of Department of Theory and History of Political Science of Kuras Institute of Political and Ethnic Studies of the National Academy of Sciences of Ukraine.

Pavliuchenko Oleg – Doctor of Historical Sciences, Senior Research Fellow, The Embassy of Ukraine Counselor in the Federal Republic of Yugoslavia, Chargé d'Affaires ad interim of Ukraine in the FRY (1997-2001).

Rudiakov Pavlo – Doctor of Philological Sciences, Professor, Leading Research Fellow of the State Institution "Institute of World History of the National Academy of Sciences of Ukraine".

Satskyi Pavlo – Ph.D. in History, Associate Professor, Kyiv National Economic University named after Vadym Hetman.

Soldatenko Valeriy – Doctor of Historical Sciences, Professor, Corresponding Member of the National Academy of Sciences of Ukraine, Honored Worker of Science and Technology of Ukraine, Chief Research Fellow of Kuras Institute of Political and Ethnic Studies of the National Academy of Sciences of Ukraine.

Sribnyak Igor – Doctor of Historical Sciences, Professor, Head of the Department of World History of Borys Grinchenko Kyiv University.

Tsivatyi Vyacheslav – Ph.D. in History, Associate Professor, Honored Worker of Education of Ukraine, Rector of the Diplomatic Academy of Ukraine of the Ministry of Foreign Affairs of Ukraine.

Cherkasov Stanislav – Ph.D. in History, Associate Professor, Zaporizhzhia National University.

Chzen Vira – Head of the Department of Oriental Languages of the Kyiv Gymnasium of Oriental Languages № 1.